Deutsch (DE-CH-AT)Croatian(HR)Italian - ItalyEnglish (United Kingdom)
dugi_otok_croatia Dugi otok

… u zagrljaju prirode

Otoci su od davnina poznati kao oaze mira koje putnicima-namjernicima pružaju doživljaj posvemašnjeg opuštanja te duhovnog i tjelesnog odmora. Otok uvijek ima i svoju „nemirniju“ stranu jer je izravan dokaz stalnog djelovanja nezaustavljivih sila prirode – mora i vjetra.

Dugi otok pravi je primjer mjesta gdje se te dvije suprotnosti najviše očituju. Pitoreskna mjesta i skrovite plaže u srazu su sa veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom.

Od ostalih hrvatskih otoka, Dugi se otok ističe svojom dužinom – dug je preko 50 kilometara čime u potpunosti opravdava epitet „dugi“ u svojem imenu.

Jedna od njegovih glavnih karakteristika jesu prirodna bogatstva, čemu svjedoči i park prirode Telašćica koji spada u visoku kategoriju zaštićenih dijelova prirode u Republici Hrvatskoj.

Zvijezda Dugog otoka, plaža Sakarun, svoju ljepotu duguje bijelom pijesku koji se proteže u nedogled, i to je jedno od najljepših mjesta koje Dugi otok nudi kupačima. Netaknuta priroda, čisto more i obilje sunčanih dana ipak ne pruža toliku dobrodošlicu kao što to čine Dugootočani. Bilo da želite upoznati povijest nekog mjesta, uživati u gastro ponudi ili se zabaviti na nekoj od ljetnih fešti, Dugootočani će vas dočekati raširenih ruku i uvući u svoj otočki svijet, koji će vas očarati i natjerati da se u Dugi otok jednostavno – zaljubite.